Filmbloggens topp 5 beste filmer i 2011
Filmbloggens skribenter har satt opp sine tre beste filmer fra 2011. Hva er din toppliste?
Hans-Kristian’s topp 5 (trykk link for anmeldelse):
Selv om noen av disse offisielt sett er fra 2010 hadde de premiere i 2011 så derfor er de med på denne listen. Dette var absolutt ikke et lett valg og jeg håper virkelig ikke at jeg har driti meg skikkelig ut her og glemt noe. Det er ikke akkurat så mange som kan påstå at 2011 har vært et vanvittig bra filmår, men vi hadde da noen glimt av magi. For meg så var det ingen tvil om hvilken som skulle komme øverst på listen. Det var bare nødt til å være dramakomedien 50 / 50. Den var så enestående god på alle mulige måter at jeg kunne bare ikke la være. Det var også mange som jeg hadde i tankene blant annet Drive, The Tree of Life, Black Swan og Melancholia. Denne er bygd på personlig smak og håper at du også lager din egen liste og gir den til oss via kommentarfeltet!
Øyvinds Topp 5:
Jeg så en del filmer i 2011, men jeg føler allikevel at jeg kunne sett enda flere. Filmer som «Drive» og «Oslo 31.August» fikk jeg aldri sett på kino og det plager vettet av meg. Men med tanke på de filmene jeg faktisk fikk sett, så har jeg laget en liste over de 5 beste.
Rango var utvilsomt en av de beste animasjonsfilmene fra 2011. Den hadde mange livlige karakterer og et enkelt, men allikevel fantastisk godt plott. Handlingen foregår i et øde og forlatt landskap, der Rango(hovedpersonen) ankommer fortumlet og alene. Han legger ut på et eventyr for å finne vannkilden og for å oppnå en heltestatus. Johnny Depp som Rango var enestående, unik og kreativt fremført.
Apene i Rise of the Planet of the Apes var urimelig godt animert og skuespiller James Franco gjorde en ubegripelig god innsats i filmen. Vi følger en gjeng genmanipulerte aper på deres vei til revolusjon. Apene er utspekulerte og smarte(mye takket være en medisin som i all hovedsak skal forebygge Alzheimer). Denne filmen har både et solid manus og en gripende historie. Absolutt verdt å se! Jeg tror til og med kreasjonister vil like denne filmen.
Contagion var et realistisk drama om menneskers møte med et epidemi som spredde seg fortere en brann i tørt gress. Soderbergh skildrer godt hvordan helsepersonell fokuserer på å forhindre spredning av et dødelig virus. Det er en sammensveiset fortelling om forskjellige folks reaksjoner og handlinger knyttet til et virus som setter mange ulike liv i fare. Dramaet er en kompleks sammensetning av menneskers kamp mot døden, og jeg mener Matt Damon og Laurence Fishburne virkelig får vist hvor dyktige skuespillere de er.
Midnight in Paris imponerte meg virkelig. Reisen tilbake til 1920-tallet ble beskrevet og filmet på en forrykende bra måte. Dialogen fløt som en svane i sjøen – majestetisk og grasiøst. Owen Wilson gjør som vanlig en detaljrik skuespillerprestasjon. Marion Cotillard ville jeg best beskrevet som mystisk og fager.
Moneyball var den beste filmen jeg så i 2011. Idrett har sjelden vært skildret så godt før. Koden til en perfekt lagoppstilling og jakten på mesterskapsmedaljen er to av målene til hovedrolleinnhaver Brad Pitt. Filmen er så å si feilfri, historien er balansert mellom hva som er logisk og hva som ikke er logisk. Brad Pitt burde bli oscarbelønnet for sin prestasjon i denne filmen, og det samme gjelder Jonah Hill for beste birolle.
Jeg er fornøyd med filmåret 2011 og jeg ser fram til mange fantastiske filmer i 2012. 2012 byr blant annet på «The Dark Knight Rises», «Moonrise Kingdom» og «The Hobbit: An Unexpected Journey». Så vi har mye å glede oss til!